Wat zijn f-gassen?

F-gassen zijn gassen waar fluor (F) in zit en die worden genoemd in de Verordening f-gassen. In bijna alle koudemiddelen die in koelinstallaties gebruikt worden, zit fluor en dit zijn f-gassen. Dit geldt voor airco’s in auto’s en voor transportkoeling. De wetgeving rondom f-gassen is bedoeld om te voorkomen dat deze gassen in het milieu terechtkomen, want het zijn gassen die een broeikaseffect hebben.

Iedereen die werkt aan koelinstallaties waarin zich gefluoreerde of ozonlaag afbrekende stoffen bevinden, waarbij koudemiddel uit de installatie gehaald wordt, moet in het bezit zijn van een diploma of certificaat dat bij die werkzaamheden hoort. Dit geldt dus ook voor alle monteurs die aan airco’s in auto’s werken.

Heeft de airco onderhoud nodig of wilt u deze laten controleren maak dan even online een afspraak of bel ons 0174-515104

Opel onderhoud bij Autobedrijf van Staalduinen

Onderhoud

Bij ons staat duidelijkheid voorop. Wij hanteren vaste prijzen voor onderhoud van uw Opel. U betaalt een vaste prijs per model, inclusief alle werkzaamheden en vervangingen die bij een inspectie- of onderhoudsbeurt behoren.

Opel Assistance

Opel Pechhulp

Bij elke Opel onderhoudsbeurt wordt een gratis mobiliteitspas verstrekt voor Nederland. Op de website van Opel.nl vindt u de voorwaarden van deze service. Voor de overige merken kunnen we een Pechhulp voor Europa uitgeven.

vervangende auto bij Autobedrijf van Staalduinen

Vervangende auto

Wij hebben altijd diverse vervangende auto’s beschikbaar om van dienst te zijn gedurende de reparatie. Daarvoor wordt een speciaal voordelig tarief gehanteerd. Tevens is het mogelijk een leenfiets te gebruiken of gebruikt te maken van de haal- en brengservice.

Blijf op de hoogte.
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks het laatste nieuws, tips en acties.