Mobiliteit is altijd onderdeel geweest van de geschiedenis van Autobedrijf van Staalduinen. 

In 1919 richtte de opa van de huidige eigenaresse Rina van Staalduinen een transportbedrijf op. Hij vervoerde paarden, varkens en groentes. Voor de oorlog werd een Opel Blitz aangeschaft en had opa een wagenpark met drie vrachtauto’s. Zijn zonen Dirk en Koos zetten het bedrijf voort op 1 april 1952. Dirk had in Delft zijn diploma automonteur, vakbekwaamheid en middenstandsdiploma gehaald. Aanvankelijk begon Dirk met het sleutelen aan zijn vaders’ wagens. In Maasdijk was er rond 1950 geen garage te bekennen en al snel kreeg hij ook klanten uit het dorp. Hij sleutelde aan alles: van Kever tot Porche-tractor. In 1965 koos Dirk ervoor om Opel Service bedrijf te worden. Het bedrijf kreeg al eerder een nieuwe garage aan de Uithof in Maasdijk. Showroom en werkplaats voor luxe auto’s en een aparte werkplaats voor vrachtwagens.

Het transportbedrijf is in 1985 overgenomen door Jan van Staalduinen. Het bedrijf is inmiddels een grote speler op het gebied van op- en overslag, transport en distributie van olie- en smeermiddelen. Het autobedrijf is in 1992 overgenomen door Rina van Staalduinen. De band met Opel is altijd gebleven. Rina zegt hierover het volgende: “Ik vind het erg interessant om met een groot merk als Opel mee te lopen. Te ervaren hoe het werkt bij zo’n grote multinational, hoe het gaat met het merk, hoe moeilijk het is om te bestaan, keuzes te maken en door te gaan. Opel stimuleert ons om de nieuwste technieken te leren en op een goed niveau te blijven.

Specialist in Opel in Maasdijk

Autobedrijf van Staalduinen is een lokale speler in Maasdijk, gevestigd in een nieuw pand op industrieterrein Honderdland. Naast Specialist in Opel voert het bedrijf universeel onderhoud aan alle merken auto’s uit. Mobiliteit in de toekomst: Van Staalduinen is er klaar voor!

Blijf op de hoogte.
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks het laatste nieuws, tips en acties.