De APK keuring voor uw auto.

Waarom een APK keuring?

Bij een APK Keuring wordt gecontroleerd of uw auto nog verkeersveilig is en of de auto aan de milieunormen voldoet. Een APK Keuring is verplicht voor autobezitters u kunt op de website van het RDW altijd controleren of u auto al gekeurd moet worden. Dit doet u door uw kenteken in te voeren en de vervaldatum te controleren. Mocht u auto binnenkort gekeurd moeten worden, kunt u gemakkelijk een afspraak bij ons maken. Dit doet u door uw kenteken in te voeren.

Wanneer is mijn auto toe een APK keuring?

Dat is afhankelijk van het type motor. Heeft u een auto met benzinemotor die na 2005 is toegelaten door de RDW, dan moet de auto 4 jaar na de eerste tenaamstelling laten keuren, uiteraard vóór de vervaldatum APK. Hierna geldt nog tweemaal een 2-jaarlijkse keuringsplicht en daarna moet uw auto elk jaar worden gekeurd. Voor dieselauto’s, auto’s op gas en elektrische of hybride auto’s geldt de eerste keuringsplicht na 3 jaar. Hierna moeten deze auto’s elk jaar worden gekeurd, ook weer vóór de vervaldatum APK.

Wat wordt er gecontroleerd tijdens een APK Keuring?

Elke APK wordt volgens een vast patroon gecontroleerd. Het is een checklist die door het RDW is opgesteld en wordt afgewerkt. Zo controleren we uw auto op de volgende onderdelen:

 • Remmen
 • Wielophanging
 • Schokdempers
 • Banden
 • Stuurinrichting
 • Verlichting
 • Carrosserie
 • Uitstoot uitlaatgassen
 • Kilometerstand
 • Voertuigbewijzen en voertuigidentificatienummer
 • Gebruikte brandstoffen

Wat moet ik doen als mijn auto is afgekeurd?

Wanneer uw auto wordt afgekeurd heeft u twee maanden de tijd om de auto te laten herstellen. In deze periode mag u alleen de weg op met deze auto om naar de garage te rijden. Let op het kan zijn dat uw auto niet is verzekerd. Dus ga niet rijden met de auto. Wordt uw auto afgekeurd dan neemt één van onze medewerkers contact met u op. Wij lichten u toe welke problemen wij geconstateerd hebben en hoe u deze het beste oplost.

Opel onderhoud bij Autobedrijf van Staalduinen

Onderhoud

Bij ons staat duidelijkheid voorop. Wij hanteren vaste prijzen voor onderhoud van uw Opel. U betaalt een vaste prijs per model, inclusief alle werkzaamheden en vervangingen die bij een inspectie- of onderhoudsbeurt behoren.

Opel Assistance

Pechhulp Europa

Onze pechhulp zorgt dat u zo snel mogelijk weer verder kunt. Daarom kunt u voor slechts € 35,-  deze service bij Van Staalduinen de Specialist in Opel afsluiten bij het onderhoud aan uw auto.

vervangende auto bij Autobedrijf van Staalduinen

Vervangende auto

Wij hebben altijd diverse vervangende auto’s beschikbaar om van dienst te zijn gedurende de reparatie. Daarvoor wordt een speciaal voordelig tarief gehanteerd. Tevens is het mogelijk een leenfiets te gebruiken of gebruikt te maken van de haal- en brengservice.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Maandelijks het laatste nieuws, tips en acties in uw mailbox.