Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft Andreae bv.een helder antwoord. Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.

Ook als werkgever heeft Andreae bv. zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Andreae bv. zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van diverse sportverenigingen binnen de gemeente en heeft de heer P. Andreae een eigen stichting ‘Stichting Wensdroom Moerdijk’ opgericht.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Andreae bv. staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Toyota. Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.

Het certificaat Erkend Duurzaam is onderdeel van de BOVAG Duurzaam Ondernemen Scan en wordt getoetst door Auto Recycling Nederland (ARN). Het certificaat is een jaar lang geldig.

Blijf op de hoogte.
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Ontvang maandelijks het laatste nieuws, tips en acties.